Handleiding Chalet Tuschinski

Toegang

Chalet Tuschinski is toegankelijk op zaterdag vanaf 16:00 en moet weer de zaterdag erop voor 10:00 verlaten zijn. Toegang van het chalet geschiedt via de garagedeur. U komt dan in de ski-opslagruimte. Meestal wordt alleen de binnendeur naar de gang ’s nachts afgesloten. De sleutel bevindt zich in de deur. U treft het chalet aan zoals wij dat ook gebruiken. Gaat er iets stuk meldt dat dan op mail@tuschin-ski.nl of +31653132434, zodat wij het probleem kunnen oplossen voordat de volgende huurders komen. 

Bedden

De bedden zijn niet opgemaakt. Dat is helaas niet mogelijk binnen het korte tijdsbestek, dat voor de schoonmaak op zaterdag ter beschikking is. Alle dekbedhoezen hebben dezelfde maat. Er zijn 14 bedden aanwezig. 5 tweepersoonsbedden en twee stapelbeden, waarvan één stapelbed vrij smal is. In de garage staan drie kinderbedjes in de bergkast. De kinderbedjes kunnen uitgevouwen worden, door de bodem omhoog te trekken klikken de randen in elkaar. De matrassen liggen onder het bed in kamer 3.

Skies, schoenen en skipakken

Skies kunnen opgehangen worden tussen de ophangstokken. Schoenopslag en skikleding in de stookruimte. Gelieve niet met skischoenen of buitenschoenen op de houten trap lopen. 

Afval

In het chalet bevinden zich genoeg vuilniszakken. Wanneer deze vol zijn moeten ze gestort worden in de stortbakken aan het begin van het dorp bij de voormalige Telesiege Pointe de l'au bij de ingang van het dorp. Vuilnis, glas, karton en PET flessen moeten gescheiden gestort worden.

Openhaard

U kunt het haardhout gebruiken dat achter het chalet opgetapeld ligt. Gebruik is bij de prijs inbegrepen. Pas op bij het aansteken van de openhaard. Controleer of de haardklep openstaat (verticale stand). Soms ontstaat er een koude lichtstroom door het schoorsteenkanaal naar beneden. Steek eerst een krant aan en laat deze snel verbranden om de luchtstroom om te keren. Steek daarna de haard aan. Komt er toch rook in de kamer, zet dan onmiddelijk het raam naast de haard open, anders gaat het rookalarm af dat tegen het plafond boven de openhaard zit. Het alarm gaat vanzelf weer uit.

Verwarming

De vloerverwarming wordt geregeld door een buitenthermostaat. Mocht het te warm worden, dan het klapraam in de keuken openzetten. Bij storing bellen: 0800 846 846. Er staat een elektrische kachel in de garage voor noodsituaties.

Stofzuiger

Het huis heeft een stofzuigersysteem met 1 aansluiting op elke verdieping. De slang hangt in de bergingskast. Let op de juiste aansluiting.

Luiken

De luiken kunnen gesloten worden. De ontgrendeling geschiedt door de stoppers omhoog te trekken (dus niet draaien). Laat de luiken nooit onvergrendeld openstaan. Het kan 's nachts plotseling hard gaan waaien en de luiken kunnen stuk slaan.

Ventilatie

Achter de klapramen in de WC en de wasruimte zit een geforceerd afzuigsysteem. Laat deze ramen open staan voor een goede circulatie.

Brandblussers

Er zijn twee brandblussers in het chalet:

  • in de woonkamer rechts naast het bureau
  • in de garage naast het stofzuigersysteem

U bevindt zich in een houten chalet waar niet gerookt mag worden. Het hout van het chalet is gort droog en zal gemakkelijk vlam vatten. Wees dus uitermate voorzichtig met vuur. Het chalet is verzekerd, maar waarschijnlijk niet bij onachtzaamheid (roken in bed en dergelijke). Roken dus alleen buiten en de peuken graag in een afgesloten asbak.

Handleiding apparatuur

 

TV-DVD

Er is slechts een beperkt aantal zenders via de satellietschotel te ontvangen. NL1, NL2, NL3, RTL4, RTL5, SBS6, RTL7, Net5, Veronica en BVN. Verder is er een groot aantal buitenlandse zenders op het systeem te vinden.

Mediaplayer

Er is een mediaplayer beschikbaar met de meest recente films en tv series. De mediaplayer wordt met de Eminent afstandbediening geactiveerd. Voor het aansluiten van de media player op de TV druk op de tweede knop van rechts boven op de TV. U ziet een menu verschijnen. Ga via MOVIES – HDD naar afdeling met films. Achter elke film staat het jaar van verschijnen en de IMDB rating die iets zegt over de kwaliteit van de film. Zet de player na gebruik altijd af met de afstandsbediening anders blijft de HD draaien.

Gebruik oven

Wanneer de stroom uitgevallen is werkt de ovenklok niet meer. Deze kan gestart worden door de 2e en 3e knop van links tegelijkertijd in te drukken. Met de rechter knoppen kan de tijd weer ingesteld worden.

Gebruik afwasautomaat 

Linkerknop is de aan en uit knop en dan een programma kiezen de tijdsduur staat erboven. Zelf gebruik ik meestal de knop met kop en schotel 75 minuten of voor alleen maar glazen de meest rechterknop spoelen 27 minuten.

De grote witte borden passen alleen voorin anders loopt de draaiarm van de sproeier vast en komt de vaat er vuil uit. Het beste resultaat als de borden even afgespoeld worden.

Gebruik wasautomaat

Een handig programma is mini 40 graden met de plus wasser knop ingedrukt. De tijdsduur is dan 40 minuten. Voor de rest wijst het de weg vanzelf.

Gebruik droger

Het is belangrijk om na iedere droogbeurt het filter in de deur schoon te maken.

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met:

Nico Cortlever +41 79 1204128 of +31 653 132434 of mail@tuschin-ski.nl

 

Chalet Tuschinski - Les Crosets - Portes du Soleil - 14 personen op 1732 m