Gastenboek Chalet Tuschinski

Leo januari 2014

Top, met goede vrienden naar het prachtige chalet van Letty en Nico. Soms ben je in de wolken en dan heb je zin om exclusief te koken en lekker te eten, dan nog even een Boerenbridge (sommige noemen dit Oh Hell en zo voelt het ook), daarna met z'n allen bij de openhaard lekker spelen met de iPad's en smartphones.  
Maar dan, skiën want het is helder en de zon straalt over de bergen in een prachtige witte wereld, lunchpauze in het geitendorp op terras van La Terrasse bij David, de eigenaar die graag met de vrouwen op de foto gaat, hij is ook leuk.
Dan, de volgende dag richting Chatel, naar boven en lunchen bij Les Marmottes en na de lunch gezamenlijk drinken uit het tonnetje, zo'n drankkruikje dat een St. Bernard hond onder z'n kin heeft hangen.
De reis terug naar het chalet gaat snel, met soepele benen in prachtige stijl worden de nodige toppen genomen alsof het heuvels zijn. Ja, net nog de laatste lift gehaald om skiënd het huis te halen. Onderweg is er nog even een dorstlessende stop bij Le Relais, waarbij uitbater Kurt ons nog snel een biertje toeschuift, om eventuele uitdrogingsverschijnselen te voorkomen.
Het laatste stukje wordt snel gemaakt om skiënd de garage van het chalet te halen, uit de schoenen te stappen en net op tijd binnen te zijn voor de start van het Happy Hour. Dit moment is op verzoek van Paul ingesteld, waarbij de elektronische apparatuur even uitgaat, om even ouderwets met elkaar te communiceren. Daar dit halverwege de week geschreven is, is de afloop van deze week nog onzeker.

Johanna 2013

Bijna een week geleden kwamen wij voor de 5e keer aan in Les Crosets. Nadat wij onze skies & schoenen in het dorp hadden gehuurd reden we snel naar boven, waar Tuschinski weer op ons wachtte!En zoals elk jaar heerlijk om er weer te zijn. We maakten het snel weer tot onze thuisbasis. De kinderen vermaakten zich onmiddelijk weer met het buitenspelen in de sneeuw, want die lag er weer in overvloed.In de gezellige woonkamer voelen we ons steeds weer thuis. Genieten van een goed boek op de bank, een filmpje, een borreltje en niet te vergeten het gezellige eten aan tafel. Zondag sneeuwde het de hele dag! Lekker een laagje verse sneeuw erbij. Vanaf maandag de hele week een strak blauwe hemel.Alle kinderen hebben weer 5 dagen priveles gehad van super skileraren/leraressen. Inmiddels zijn zij echte skiduivels geworden. Na 5 jaar skieen de jongsten moeiteloos van de rode pistes en zitten de oudsten in het begin van het zwarte level! Ze skieën lachend de meeste van ons (de ouders) eruit. Nu is het vrijdagavond. We hebben weer een fantastische skiweek achter de rug en hopen volgend jaar weer te mogen genieten van het fijne chalet, de prachtige omgeving, het geweldige uitzicht en de oneindige pistes. Hopelijk tot volgend jaar

The A-Team 2009

Beste uitbater. De meesten van ons kennen jullie nog niet, maar jullie hebben in elk geval een prachtig huis. Precies goed voor onze groep. We zullen ons even voorstellen Judith, Esther, Sabine, Myriam, Charley, Jolijn, Laurens, Marije, Maxime en natuurlijk Leo.
De ingrediënten voor onze supervakantie waren:

 • rode wijn
 • witte wijn 
 • 4 kookteams & 4 culinaire diners intern
 • 2 x Le Relais via de korte en de lange route (50 minuten achter Leo aan die de weg wel weet)
 • sneeuw, sneeuw, sneeuw, bergen sneeuw, ongelofelijk veel sneeuw
 • 2 dagdelen stralende zon

We kwamen met een witte bus en voelden ons het A-Team, vooral als we hem moesten aanduwen tegen de sneeuwhelling. Sleeen vanaf het balkon was zeer gedenkwaardig. Dankzij local skihero Gilbert kunnen we allemaal weer elegant skieën.

Hester 2008

Dit was voor mij de meest waanzinnige ski-ervaring ever!! Wel jammer dat ik de Jackelope niet in het echt heb kunnen zien, maar ik blijf hoop houden. Ik geloof in dat beest.


Anna 2006

Wij genoten van jullie onzichtbare edoch zeer voelbare gastvrijheid. Wat een heerlijk chalet. Van alle gemakken voorzien en waar we ons direkt thuis voelden. Een chalet waarin we ons als huurders niet gewantrouwd voelden, maar juist erg welkom. De sneeuw liet op zich wachten, maar de zon was overweldigend aanwezig. Er werden overdag zelfs spelletjes gedaan aan tafel op het balkon en lekker gelezen in de grote witte stoelen. Veel dank, we hopen nog eens terug te komen.

Kristina 2006

Fabulous cottage, snow and mountains! Many thanks for letting us stay here.


Riet maart 2006

Vrijdag 10 maart vertrokken we richting Les Crosets. Wel laat in het jaar voor de wintersport. Zou er wel genoeg sneeuw zijn? Nou en of! Achter een dikke berg sneeuw lag chalet Tuschinski half verscholen. Het hele terras was bedolven onder de sneeuw, ca 1.5 m hoog. 's Avonds laat was iedereen binnen en we waren allemaal even enthousiast. Wat een gezellige kamer, wat een prachtig chalet met alles erin wat we maar kunnen wensen.Vanaf maandag was het stralende zon, dus het terras moest sneeuwvrij gemaakt worden. Dat ging niet in één dag, maar na een paar dagen konden we er toch zitten en waren de ligstoelen weer ontdooid. We hebben een heerlijke week gehad, iedere dag fantastisch kunnen skieën en elke dag was het weer prettig 'thuiskomen'.We komen graag nog eens als dat mag.

Douwe 2003

Dank voor het ter beschikking stellen van etablissement Tuschinski. Ik denk dat ik alleen voor mijzelf spreek als ik zeg dat ik het leuk gehad heb. De rest heeft zich kapot geamuseerd.
Enkele kernwoorden voor deze vakantie waren

 • Vier + voorwielaandrijving
 • Tijs flikkerde 1x uit de lift en kwam 1x zonder skies boven
 • 3 flessen wodka op in 2 dagen
 • Wandelroutebord als trofee mee naar Nederland
 • De 3 weken oude Mercedes is niet kapot gegaan
 • Gerecreëerd in het familiepark "Les Gets"
 • Een rijexamenexaminator zegt tegen een kandidaat: Ik geef u het voordeel van de twijfel...
 • Finale "Mes op tafel" gekeken op NED 1
 • Ziekte of letsel: valpartijtje, wodka, Mes op tafel.

Leo 2003

Deze vakantie een combinatie van culinaire- en wintersportvakantie.
Het culinaire gedeelte bestond uit:

 • Confit de Canard
 • Draadjesvlees
 • Zuurkool met verwenworst
 • Indische kip met toebehoren
 • enz enz enz
De combinatie werd compleet met de bijpassende wijnen. We hebben ook nog geskied en een duizelingwekkende tocht gemaakt met Nico over bergtoppen naar Col du Cou. We dachten dit in een uurtje te doen. Naderhand bleek het 4 uur te zijn geweest en waren we net voor donker thuis. Een reis om nooit te vergeten en nooit te herhalen.
Het was een fantastische tijd die ze ons niet meer af kunnen nemen.

Corine 2002

Uit verhalen hadden we al begrepen dat alles in Tuschinski fantastisch zou zijn. Ze kloppen helemaal. We hebben hier het rijk alleen en de eerste dag alleen maar Oh en Ah gezegd. Het chalet is heel gezellig en van alle gemakken voorzien. De omgeving is adembenemend, de Dents du Midi aan de overkant zullen nog regelmatig in onze gedachten voorbij flitsen. Helaas is de vakantie voorbij. We hebben prachtig weer gehad, alle dagen geskied, te veel wijn gedronken bij de open haard, ontbeten met het mooiste uitzicht dat er bestaat.

Veel dank voor jullie gastvrijheid

Nolet 2002

Geconstateerd hebbende dat het wat betreft techniek in de keuken aan niets ontbreekt, dank ik de eigenaren van dit etablisement buitengewoon hartelijk voor het feit hier een weekje te gast mogen zijn.

Hoek 2002

Een vader-zoon weekje zoals je alleen maar kunt dromen: een echt warm huis, zon, sneeuw en 's avonds een fantastische stilte die wij niet meer kennen.
Kortom; van alle kanten genoten.

Paul April 2002,

Denk eens aan de volgende situatie:
9 dagen, 3 auto's, 8 man,1 chalet en een lading hout

Alle perfecte ingredienten voor een gezellige week in het mooie Les Crosets. Of er nu activiteiten gedaan werden of niet, het samenzijn vierde hoogtij. Het weer zat niet echt mee, zo nu en dan een glimpje zon of een spatje sneeuw. Om de sfeer 's avonds te verhogen leek het ons nodig een haardvuurtje te ontsteken. Dit uiteraard vergezeld van een lekker wijntje uit Evian-les-Bains, Frankrijk. Een van de laatste avonden hebben we de stoute schoen aangetrokken en vuurwerk afgestoken. Ook het maken van een wandeling was eerder regel dan uitzondering.
Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd weekje in een werkelijkwaar fantastisch Chalet!

Webcam Lift Mossettes-Suisse

 

Webcam Crosets

Chalet Tuschinski - Les Crosets - Portes du Soleil - 14 personen op 1732 m