Het gebied in de winter

Skigebied

Het Chalet ligt in het grootste skigebied ter wereld. Er is ca. 650 km aan piste en er zijn meer dan 200 liften. Het is onmogelijk om in 1 week het hele skigebied te verkennen.

Attracties van het skigebied zijn:

  • De Muur (Chavanette lift), een steile piste waar elk jaar slachtoffers vallen en dus alleen geschikt voor zeer ervaren skiers. De Muur is vanaf het terras zichtbaar. Het is de achterste piste in westelijke richting. 
  • Avoriaz, een moderne autovrije wintersportplaats in het Franse deel van de Portes du Soleil. Het is er erg druk maar leuk om een keer door de winkelstraat heen te skien.
  • Rondje Portes du Soleil via Avoriaz (Les Lindarets) naar Chatel onderaan de Linga lift de bus naar het centrum en de gondel omhoog naar Super Chatel. Vandaar naar Morgins en via Champoussin weer terug naar Les Crosets.

Skihuur

Michel Sports. De eigenaresse, Gladys, woont in het naast Tuschinski gelegen chalet Le Cristal. De winkel bevindt zich op de kruising van de weg naar Crettet Bornex. Gladys geeft 10% korting aan de bewonders van ons chalet.

Skischool

Bevindt zich in het hotel Telecabine aan het parkeerterein.

Skipassen

Skipassen zijn te verkrijgen in het kantoor onder hotel Telecabine en als het druk is ook bovenaan de kinderpiste. In de la van de servieskast liggen chipkaarten. Bij inlevering van de kaart hoeft er geen 5,- CHF betaald te worden voor een nieuwe kaart. Laat de gebruikte kaarten weer achter in de la. Er is geen statiegeld. Op de kaart staat aangegeven hoeveel bonuspunten op de kaart zijn bijgeboekt. 200 bonuspunten geeft een dag vrij skien in Portes du Soleil. Voor studentenkorting is het overleggen van een studentenkaart verplicht.

De skipas-tarieven in CHF = 0,78 € voor Frankrijk - Zwitserland zijn als volgt:

  • Familie: vanaf 4 familieleden (vader, moeder, kind tot 19 jaar, vanaf 16 jaar = tarief volwassene). 
  • Foto vanaf 6 dagen. 
  • Legitimatie verplicht

Passen kunnen online geactiveerd worden.

Avondskien

Elke woensdag- en zaterdagavond is er avondskien tot 22:00.

Bekijk het skigebied 

 

Webcam Lift Mossettes-Suisse

 

Webcam Crosets

Chalet Tuschinski - Les Crosets - Portes du Soleil - 14 personen op 1732 m